Инспирација

Летна нега на кожа

Една од работите кои ги сфаќам навистина сериозно е негата на мојата кожа. Кожата е нешто што го забележуваме најпрво кај луѓето, а истовремено е и најголемиот орган на човековото тело. Тоа значи дека освен што треба убаво да изгледа, треба и да е здрава и негувана. Досега мислам дека сите разбравте колку сакам организација… Continue reading Летна нега на кожа

Инспирација · Кафехоличарка · Организација и мотивација

Продуктивно лето

Ете го! Конечно пристигна! Топло време, ведрина во воздухот, луѓе по улици и деца во маалото кои на цел глас викаат „Победа е наааашааа, тиквата е вааашааа!“ Лето. Учебната година официјално завршена, матури и полагања исто така, и сега може да започне опуштањето. Дури и оние кои не работат во просвета, го доживуваат распустот на… Continue reading Продуктивно лето

Инспирација · Организација и мотивација

Дали вреди да сте будни во 5 наутро?! – Робин Шарма

Мислам дека секој од нас до сега слушнал за Робин Шарма. Ако вие сте дел од тие 0,1% кои појма немаат кој е тој - прогуглајте, и гарантирам дека ќе ви се промени животот. Неговите мотивациски книги, видеа, говори, се бестселери насекаде низ светот. Повеќето од неговите книги се движат во иста насока - како… Continue reading Дали вреди да сте будни во 5 наутро?! – Робин Шарма

Инспирација · Организација и мотивација

Како да „спуштиш рачна“

Застој. Буквално сè е како во застој. Како и да го наречете овој временски период - мај, есен, пекол - едно нешто е сигурно: сите нè турна во еден кош, каде чекаме сè нешто да помине или да дојде. Чекаме да поминат дождовите и ветровите, да дојдат па да поминат матурите, да поминат вирусите и… Continue reading Како да „спуштиш рачна“

Инспирација · Организација и мотивација

Како секогаш да изгледате „пиц-пац“

Секој сака да се чувствува убаво во својата кожа, особено кога тоа ЈАС треба да се прошета надвор, во свет. Не секогаш имаме време, живци и енергија да се претставиме во најдобро светло, но фактот е следен: колку подобро изгледаме, колку сме посредени - толку подобро се чувствуваме. Може до утре да водиме дебата дека… Continue reading Како секогаш да изгледате „пиц-пац“

Инспирација · Организација и мотивација

Како да ја разбудиш пролетта во тебе

Иако Баба Марта има 9 ума, а оваа година баш некако сите 9 се истакнуваат, мора да си признаеме дека во сите нас веќе се разгорува желбата за топло време, сонце и промена. Секоја пролет, барем јас, добивам желба да го преуредам домот, да внесам новини и свежина околу мене, но најмногу од сè чувствувам… Continue reading Како да ја разбудиш пролетта во тебе

Инспирација

27 работи за 27 години

Денес ми е роденден - златните 27! Зошто златните? - веќе ги „немате“ маките од раните 20ти, а ја „имате“ мудроста на 30тите....наводно. Не знам ова колку е точно и дали воопшто е точно, но чувствувам потреба да ви кажам 27 работи што јас ги научив до моите 27 години: 1.Сè ќе помине. 2.Ништо не… Continue reading 27 работи за 27 години

Инспирација

13 и кусур книги кои МОРА да ги прочитате оваа година

Книгите се портали кон други светови, кои може да ги носите со себе. За оваа година издвоив некои од книгите кои секоја на свој начин ги збогати или промени моите мислења, верувања и гледишта. Топло ви ја препорачувам секоја од нив, иако се наоѓаат во различни домени - од книги за себе-подобрување, лесни романи со… Continue reading 13 и кусур книги кои МОРА да ги прочитате оваа година

Инспирација · Организација и мотивација

Љубете се себе си!

Како што тргнале временските прогнози, уште долго ќе ја чекаме пролетта. Јануари се чини како најдолгиот месец во годината, а очигледно февруари ќе го стигне. Иако јануарските празници се одлично време за дружба со семејството и пријателите, оставаат многу малку време за дружба со себе си! Дури и во она малку слободно време што останува,… Continue reading Љубете се себе си!