Инспирација

Летна нега на кожа

Една од работите кои ги сфаќам навистина сериозно е негата на мојата кожа. Кожата е нешто што го забележуваме најпрво кај луѓето, а истовремено е и најголемиот орган на човековото тело. Тоа значи дека освен што треба убаво да изгледа, треба и да е здрава и негувана. Досега мислам дека сите разбравте колку сакам организација… Continue reading Летна нега на кожа

Инспирација · Кафехоличарка · Организација и мотивација

Продуктивно лето

Ете го! Конечно пристигна! Топло време, ведрина во воздухот, луѓе по улици и деца во маалото кои на цел глас викаат „Победа е наааашааа, тиквата е вааашааа!“ Лето. Учебната година официјално завршена, матури и полагања исто така, и сега може да започне опуштањето. Дури и оние кои не работат во просвета, го доживуваат распустот на… Continue reading Продуктивно лето

poetry

Срцекршачот

Се вртам, гледам околу себепразни души полни страв,ни миг, ни трагаод ѕвездена прашина.Од никаде нема наплив на енергијанити чувство на возвишеност,Никаде ја нема таа екстаза која во воздухот најавува магија!Очајно се обидувам да се фатамза тенкиот сребрен концец,кој нè врзува мене, тебе и Универзумоти нè води низ сите наши животи.Оти душата твоја е космички патники… Continue reading Срцекршачот

Инспирација · Организација и мотивација

Дали вреди да сте будни во 5 наутро?! – Робин Шарма

Мислам дека секој од нас до сега слушнал за Робин Шарма. Ако вие сте дел од тие 0,1% кои појма немаат кој е тој - прогуглајте, и гарантирам дека ќе ви се промени животот. Неговите мотивациски книги, видеа, говори, се бестселери насекаде низ светот. Повеќето од неговите книги се движат во иста насока - како… Continue reading Дали вреди да сте будни во 5 наутро?! – Робин Шарма

Инспирација · Организација и мотивација

Како да „спуштиш рачна“

Застој. Буквално сè е како во застој. Како и да го наречете овој временски период - мај, есен, пекол - едно нешто е сигурно: сите нè турна во еден кош, каде чекаме сè нешто да помине или да дојде. Чекаме да поминат дождовите и ветровите, да дојдат па да поминат матурите, да поминат вирусите и… Continue reading Како да „спуштиш рачна“

Кафехоличарка

Пролетна лавина од хаос

Комбинацијата на април и мај секогаш ми била онака „блах“. Нит е зима нит е лето, а оваа година не е ни пролет. Секогаш има премногу случувања околу празниците, кои колку што се убави, толку и истоштуваат. Оваа година особено ме погодија, нема да лажам. Одамна се немав почувствувано како батериите да ми се на… Continue reading Пролетна лавина од хаос

Инспирација · Организација и мотивација

Како секогаш да изгледате „пиц-пац“

Секој сака да се чувствува убаво во својата кожа, особено кога тоа ЈАС треба да се прошета надвор, во свет. Не секогаш имаме време, живци и енергија да се претставиме во најдобро светло, но фактот е следен: колку подобро изгледаме, колку сме посредени - толку подобро се чувствуваме. Може до утре да водиме дебата дека… Continue reading Како секогаш да изгледате „пиц-пац“

Организација и мотивација

Како да се подготвиш за успешен ден за 10 минути

Негата за лице и шминката, отсекогаш ми биле слаба страна. Пред да станам мајка, обожавав да дремам пред огледало со саати и да се „шлакам“ со креми, маски и секако - да експериментирам со шминката. Но, пред околу година ипол сè тоа се промени. Приоритетите драстично се променија и често се наоѓав себе си да… Continue reading Како да се подготвиш за успешен ден за 10 минути

Инспирација · Организација и мотивација

Како да ја разбудиш пролетта во тебе

Иако Баба Марта има 9 ума, а оваа година баш некако сите 9 се истакнуваат, мора да си признаеме дека во сите нас веќе се разгорува желбата за топло време, сонце и промена. Секоја пролет, барем јас, добивам желба да го преуредам домот, да внесам новини и свежина околу мене, но најмногу од сè чувствувам… Continue reading Како да ја разбудиш пролетта во тебе

Кафехоличарка

Каква мајка си ти?!

Во денешно време, каде светскиот мегафон наречен „социјални мрежи“ им дава засилен глас на сите, секој има право да си каже што мисли. Ова, се повеќе се применува и во тет-а-тет секојдневието. Луѓето почнаа да се однесуваа како секој разговор да е пост во некоја си Фејсбук група и се опкаруваат со сите, па и… Continue reading Каква мајка си ти?!