Инспирација · Кафехоличарка · Организација и мотивација

Продуктивно лето

Ете го! Конечно пристигна! Топло време, ведрина во воздухот, луѓе по улици и деца во маалото кои на цел глас викаат „Победа е наааашааа, тиквата е вааашааа!“ Лето. Учебната година официјално завршена, матури и полагања исто така, и сега може да започне опуштањето. Дури и оние кои не работат во просвета, го доживуваат распустот на… Continue reading Продуктивно лето

Advertisements
poetry

Срцекршачот

Се вртам, гледам околу себепразни души полни страв,ни миг, ни трагаод ѕвездена прашина.Од никаде нема наплив на енергијанити чувство на возвишеност,Никаде ја нема таа екстаза која во воздухот најавува магија!Очајно се обидувам да се фатамза тенкиот сребрен концец,кој нè врзува мене, тебе и Универзумоти нè води низ сите наши животи.Оти душата твоја е космички патники… Continue reading Срцекршачот

Инспирација · Организација и мотивација

Дали вреди да сте будни во 5 наутро?! – Робин Шарма

Мислам дека секој од нас до сега слушнал за Робин Шарма. Ако вие сте дел од тие 0,1% кои појма немаат кој е тој - прогуглајте, и гарантирам дека ќе ви се промени животот. Неговите мотивациски книги, видеа, говори, се бестселери насекаде низ светот. Повеќето од неговите книги се движат во иста насока - како… Continue reading Дали вреди да сте будни во 5 наутро?! – Робин Шарма

Инспирација · Организација и мотивација

Како да „спуштиш рачна“

Застој. Буквално сè е како во застој. Како и да го наречете овој временски период - мај, есен, пекол - едно нешто е сигурно: сите нè турна во еден кош, каде чекаме сè нешто да помине или да дојде. Чекаме да поминат дождовите и ветровите, да дојдат па да поминат матурите, да поминат вирусите и… Continue reading Како да „спуштиш рачна“

Кафехоличарка

Пролетна лавина од хаос

Комбинацијата на април и мај секогаш ми била онака „блах“. Нит е зима нит е лето, а оваа година не е ни пролет. Секогаш има премногу случувања околу празниците, кои колку што се убави, толку и истоштуваат. Оваа година особено ме погодија, нема да лажам. Одамна се немав почувствувано како батериите да ми се на… Continue reading Пролетна лавина од хаос

Инспирација · Организација и мотивација

Како секогаш да изгледате „пиц-пац“

Секој сака да се чувствува убаво во својата кожа, особено кога тоа ЈАС треба да се прошета надвор, во свет. Не секогаш имаме време, живци и енергија да се претставиме во најдобро светло, но фактот е следен: колку подобро изгледаме, колку сме посредени - толку подобро се чувствуваме. Може до утре да водиме дебата дека… Continue reading Како секогаш да изгледате „пиц-пац“

Организација и мотивација

Како да се подготвиш за успешен ден за 10 минути

Негата за лице и шминката, отсекогаш ми биле слаба страна. Пред да станам мајка, обожавав да дремам пред огледало со саати и да се „шлакам“ со креми, маски и секако - да експериментирам со шминката. Но, пред околу година ипол сè тоа се промени. Приоритетите драстично се променија и често се наоѓав себе си да… Continue reading Како да се подготвиш за успешен ден за 10 минути